چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403

بازدید علمی صنعتی از مجتمع پتروشیمی اراک (شازند)

بازدید علمی صنعتی دانشجویان رشته مهندسی ایمنی از مجتمع پتروشیمی اراک (شازند)

گروه مهندسی ایمنی با هدف ارتقای سطح علمی دانشجویان این رشته و آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با واحدهای صنعتی مخصوصا صنعت نفت، بازدید علمی صنعتی پتروشیمی اراک (شازند) را هماهنگ نموده و این بازدید توسط انجمن علمی دانشجویی مهندسی ایمنی در تاریخ یکشنبه ۱ دی ماه 1398 برگزار شد.

در حال حاضر این مجتمع بیشترین تنوع تولیدات را در سطح صنایع پتروشیمی کشور دارد و بیش از ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات میانی و نهایی شامل اتیلن ، پروپیلن ، برش ۴ کربنه ، هیدروکربن های هیدروژنه و انواع محصولات شیمیایی و پلیمری در گرید و درجه بندی های مختلف در ۱۷ واحد فرآیندی و ۶ واحد UT ( یوتیلیتی) این مجتمع تولید می گردند.
خوراک اصلی این مجتمع نفت های سبک و سنگین می باشد که از پالایشگاه اصفهان و بخشی از آن نیز از سایر منابع داخلی و خارجی تامین می شود . خوراک دیگر مجتمع ، گاز طبیعی است که از طریق خط لوله سراسری گاز تامین می گردد.
این مجتمع شامل سه تیپ واحد است
الف ) واحد های فرآیندی : شامل ۱۷ واحد است که در نمودار جریان تولید در پشت صفحه منعکس می باشد.
ب ) واحد های سرویس جانبی
📌آب بدون املاح
📌واحد تولید بخار
📌واحد نیروگاه
📌برج های خنک کننده
📌واحد هوای فشرده
📌واحد تفکیک نیتروژن و اکسیژن از هوا
ج ) واحد های عمومی ( آفسایت )
شامل مخازن مواد شیمیایی ، سیستم بازیافت کاندنس ها ، سیستم آب صنعتی ، سوخت گاز ، سوخت مایع ، مخازن خوراک ، محصولات مایع ، سیستم آتش نشانی و ... می باشد.